Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

de Andra_Constantinescu in Porc, 1 Dec 2016 | 6442 vizualizari

 

Pentru ca astazi este Ziua Nationala a Romaniei, nu puteam sarbatori altfel decat cu o mancare de fasole cu ciolan afumat. Am adus in plus, as zice, ardeiul copt, iar pentru asta m-am inspirat de la delicioasa mancare a lui Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba
  • un ciolan de porc afumat (1 kg)
  • 3 cepe mici
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • o bucatica de telina
  • un ardei kapia
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o lingurita de sare
  • apa
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un borcan de circa 400 g de ardei copt
  • putin cimbru uscat
  • putin maghiran uscat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt:

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.

A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in prealabil. Se adauga cepele (curatate de foi si spalate), morcovul (curatat de coaja si spalat), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), bucatica de telina (curatata de coaja si spalata), ardeiul (curatat de seminte si cotor si spalat), o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, o lingurita de sare si apa cat sa acopere ciolanul. Se lasa sa fiarba pana cand ciolanul si fasolea sunt fierte bine, iar zeama din cratita este scazuta. Pe parcursul fierberii,se mai poate completa cu apa daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert, legumele se scot din cratita si se arunca. Se adauga rosiile pregatite pentru iarna, ardeiul copt taiat bucatele (care se spala in mai multe ape daca este prea sarat), putin cimbru uscat si putin maghiran uscat si se mai clocoteste mancare circa 10 minute. La final, se potriveste de sare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu costita afumata